Nyheder

flerenyheder

Mette Frederiksen Fotograf Steen BrogaardDer skal sættes meget mere fart på salget af elbiler og andre grønne køretøjer. Afgifterne skal ikke stige, og kommunerne skal have tilskud til indkøb af grønne køretøjer, lyder budskabet fra Socialdemokratiet ifølge flere medier.

I 2030 skal 500.000 biler være såkaldte el-biler, opladningshybrider og brintbiler, hvis Danmark skal nå EU’s klimamål. 

”Vi har et ønske om, at Danmark igen skal være en grøn stormagt. Vi er blevet rigtig gode til at producere ren energi på grund af vores vindmøller. Nu er vi klar til næste store eventyr, og det bør ske på trafikken. Jeg tror, mange mennesker har det ligesom jeg. Vi kører rundt i en benzinbil. Vi vil gerne beholde vores bil, men samtidig have en bil, der er mere miljørigtig," siger Mette Frederiksen ifølge DR.dk. 

El-bilsalget skal genstartes

Derfor skal en halv million biler altså være grønne om 12 år, og el-bilsalget skal genstartes.

Sidste år blev der solgt 698 el-biler, og rundt omkring på de danske veje kører der i øjeblikket knap 9.000 elbiler. Det var færre end i 2015 - før den gradvise genintroduktion af registreringsafgiften lagde en dæmper på danskernes købelyst.

Vil udskyde indfasning af registreringsafgift

Socialdemokratiet foreslår at udskyde indfasningen af den registreringsafgift på el-biler, der ellers fra nytår vil få priserne til at stige yderligere.
Partiet vil også lade staten finansiere tilslutningsbidraget på nye, hurtigere turboladestandere. Tilskuddet skal være med til at sikre et finmasket net af opladningsmuligheder til bilisterne.

Elafgifterne på opladning skal også forlænges, så elbiler og el-lastbiler får adgang til samme billige strøm som el-busser, der i dag har særligt gunstige priser på strøm.

Tilskud til kommunale indkøb

Sidst men ikke mindst skal kommuner kunne få et tilskud på 10.000 kroner, for hver grøn bil de køber, ligesom firmabilbeskatningen for el- opladningshybrid-biler sænkes til henholdsvis 10 og 15 procent. En ordning, som allerede findes i lande som Storbritannien og Holland.

Branchesammenslutningen Dansk Elbilalliance mener, at det er en god løsning af fastfryse registreringsafgiften på elbiler på det niveau, den er på nu.

"Vi har brug for ro og stabilitet på det her marked, så vi som købere og sælgere ikke hele tiden bliver forvirrede over, hvad afgiften er," siger branchechef Lærke Flader ifølge Energi Watch.

Foto: Folketinget/Steen Brogaard

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.