Nyheder

flerenyheder

fyldestation1Nærenergi er ved at bygge to fyldestationer for biogas til busser.

Det sker henholdsvis i Hadsund (6 busser i drift) og i Brønderslev(7 busser i drift).
Arriva har vundet udbuddet for Nordjyllands Trafik og har valgt Nærenergi som totalleverandør og desuden indgået ien længerevarende serviceaftale.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

En overvældende tilgang af såvel eksisterende som nye biogasanlæg har samlet biogassektoren i Biogas Danmark, der nu har en forstærket gennemslagskraft i debatten om den grønne omstilling.

Biogasbranchen har på sin generalforsamling besluttet at skifte navn til Biogas Danmark. Baggrunden er, at organisationen har oplevet en fordobling af medlemsgrundlaget på to år og dermed har samlet hele branchen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

gasbus nordjylland web
Den kollektive transport gennemgår disse år en omlægning mod mere og mere bæredygtig og grøn drift.

I et nyt forsøg vil nordjyske brintbusser indgå i den kollektive trafik i Region Nordjyllands busdrift.

Buspassagererne kunne for første gang træde ind i en brintbus, i mandags for at lade sig fragte rundt i Aalborg og Nordjylland.
Region Nordjylland har gennem fire uger testet brintbusserne og har derfor nu sat dem i drift.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

ladestation clever
Foto: Clever

Klimaminister Dan Jørgensen og transportminister Benny Engelbrecht vil i år bruge hovedparten af pengene i grøn transportpulje på at udrulle ladestandere til elbiler langs især motorvejene.

I takt med at flere elbiler er kommet på vejene, kan der opstå kø – foruden at ladestandere kan være blokeret af elbiler, der ikke lader – eller sågar af benzinbiler. Ladestandere eller deres betalingsordning kan være ude af drift.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

iveco s way np

Indenfor de næste 2 år bør en trediedel af nysolgte vare- og lastbiler være biogasdrevne... - ellers når vi ikke i mål med OO2 kravene til transportsektorens iflg. Biogasbranchen.

Læs hele artiklen i april-udgaven af bioenergiMAGASINET - tegn et abonnement her...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Regeringen har sammen med erhvervslivet etableret 13 klimapartnerskaber, hvor man samarbejder om tiltag, der skal reducere erhvervslivets udledning af drivhusgas og samtidig styrker virksomhedernes konkurrenceevne. Resultaterne af klimapartnerskaberne blev overrakt til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet mandag d. 16. marts.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Danmark er verdensførende indenfor vedvarende energiproduktion, sammenhængende energisystemer og energieffektivitet. Men det kræver nye teknologier, øget innovationskraft og mere samarbejde at nå Danmarks mål om 70 procents reduktion af CO2 i 2030 og bidrage til Europas fælles ’Green Deal’. Derfor forener tre stærke klyngeorganisationer i den danske energisektor innovationen i en ny, national klyngeorganisation under navnet Energy Cluster Denmark.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

iveco s way np
Iveco introducerede som de første på markedet en gaslastbil. Den nye, S-Way NP, kommer på de danske veje i foråret 2020 - og kan som sin forgænger køre op til 1600 km. på en tank.

Biogas i stedet for diesel kan være løsningen på, hvordan den tunge transport bliver grøn. Biogas, der produceres af gylle og andre restprodukter, er en CO2-neutral energikilde. Og teknologien er klar og bruges i stor stil i resten af Europa. Men i Danmark står høje afgifter i vejen for den grønne omstilling i branchen.

I 2030 skal Danmark udlede 70 pct. mindre CO2 end i 1990. Hvis regeringens ambitiøse klimamål skal nås, kræver det ikke blot, at der opføres vindmølleparker, spises plantebøffer ved middagsbordet eller at benzinbilen skiftes ud med en elbil.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

mercedes el lastbil

Årstidernes første ellastbil er leveret af Mercedes-Daimlers.

 

Mens der er forholdsvis meget fokus på personbiler i klimadebatten, er der næsten ikke noget fokus på den grønne omstilling af lastbiler.

I Danmark står lastbiler for 25 procent af vejtransportens klimabelastning og seks procent af Danmarks samlede nationale udledninger.

Teknologierne for omstillingen af lastbiler eksisterer allerede i dag, og lovgivningen er lagt godt til rette for, at omstillingen kan ske allerede nu. Så hvad venter vi på?

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Det vil udløse en win-win situation, hvis afgifterne på biogas bliver sat ned i en fart, så lastbiler kan skifte diesel ud med grøn gas. Det mener vognmændene i Padborg. Her er nogle af de fordele ved biogas, som får eksperter til at give vognmændene ret.

Vognmænd i Padborg arbejder for tiden intenst på at overbevise den danske skatteminister om, at han skal sætte afgifterne på biogas til lastbiltransport ned, så biogassen kan konkurrere økonomisk med den sorte diesel, som de danske lastbiler i dag fylder i tanken.

Men foreløbigt uden held.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

danskernes co2udslip
Illustrationen, der er fra Samvirke, viser Concitos beregninger.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Følg os på Facebook   facebook    - og Linkedin  linkedin icon

Vi anvender webstatistik og cookies med det formål at optimere hjemmesiden. Vi deler statistiske oplysninger med tredjepart med det formål at udvikle hjemmesiden og vores forretning. Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til tredjepart.